Over Margot

margot6Mijn naam is Margot Bogaards. Mijn hart ligt bij de natuurvoeding. Voor mij betekent dat waar mogelijk biologisch en als het kan zo simpel en lokaal mogelijk. Daarom heb ik me tijdens mijn opleiding als diëtist ook verdiept in alternatieve gezondheidszorg en voeding, in de antroposofische kijk op voeding en stage gelopen bij een natuurdiëtist. Deze benadering is niet ‘zweverig’, maar onderbouwd en kan juist een aanvulling zijn op de reguliere praktijk. Als diëtist richt ik me in de eerste plaats op de reguliere adviezen en kijk dan hoe ik deze zo natuurlijk mogelijk kan invullen.

Voeding voor lichaam en geest
Wat mij betreft is er meer te bereiken wanneer je ook het mentale aspect meeneemt in je advies. Hoe staat iemand in het leven? Wat speelt er allemaal dat van invloed is op het welbevinden? Hoe is iemands ritme, slaapt iemand genoeg? Komt hij of zij wel buiten? Hoe is de hormoonhuishouding? Heeft iemand veel last van stress? Ik vind het mooi om te kijken naar het hele plaatje en de rol die voeding daarin inneemt.

Kwaliteit
Ik ben opgeleid als diëtist en voedingskundige. ‘Diëtist’ is een beschermde titel. Dit betekent dat deze titel alleen gebruikt mag worden wanneer de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek met succes is afgerond. Ook heb ik de nascholing Voeding en Diabetes afgerond, waardoor ik mensen met diabetes nog beter kan begeleiden.

Om mijn kwaliteit te blijven waarborgen, sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en volg ik regelmatig bijscholingen. Beroepsbeoefenaren in de zorg die staan ingeschreven in het van de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici voldoen aan alle eisen die de beroepsgroep aan hen stelt.

KPlogo

KP-nummer 19103483989 | www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. De NVD is de beroeps- en belangenvereniging van Nederlandse diëtisten.

logonvd

www.nvdietist.nl

Ook ben ik aangesloten bij Diëtistennetwerk Zuid-Holland Noord.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.