Over Margot

margot6Mijn naam is Margot Bogaards. Mijn passie is gezonde voeding. Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met voeding. En dan vooral met de vraag: wat is gezond? Mensen willen weten of ze ‘het goed doen’ en hoe ze zich door voeding beter kunnen voelen. De informatie over voeding in de media kan mensen onzeker maken. Met meer dan 200 voedselkeuzes per dag kan een advies van een deskundige welkom zijn. Ik vind het fijn als ik door onderbouwde kennis mensen kan helpen gezondere keuzes te maken. Vooral de zoektocht naar een persoonlijk passend en haalbaar advies vind ik boeiend.

Natuurvoeding 
Mijn hart ligt bij de natuurvoeding. Voor mij betekent dat waar mogelijk biologisch en als het kan zo simpel en lokaal mogelijk. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Daarom heb ik me verdiept in alternatieve gezondheidszorg en voeding, in de antroposofische kijk op voeding en stage gelopen bij een natuurdiëtist met als specialisatie antroposofie, natuurvoeding en kruidengeneeskunde. Deze benadering is niet ‘zweverig’, maar ook onderbouwd en kan juist een aanvulling zijn op de reguliere praktijk. Als diëtist richt ik me in de eerste plaats op de reguliere adviezen en kijk dan hoe ik deze zo natuurlijk mogelijk kan invullen.

Voeding voor lichaam en geest
Wat mij betreft is er meer te bereiken wanneer je ook het mentale aspect meeneemt in je advies. Hoe staat iemand in het leven? Wat speelt er allemaal dat van invloed is op het welbevinden? Hoe is iemands ritme, slaapt iemand genoeg? Komt hij of zij wel buiten? Ik vind het mooi om te kijken naar het hele plaatje en de rol die voeding daarin inneemt.

Kwaliteit
Ik ben opgeleid als diëtist en voedingskundige. ‘Diëtist’ is een beschermde titel. Dit betekent dat deze titel alleen gebruikt mag worden wanneer de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek met succes is afgerond.

Om mijn kwaliteit te blijven waarborgen, sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en volg ik regelmatig bijscholingen. Beroepsbeoefenaren in de zorg die staan ingeschreven in het van de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici voldoen aan alle eisen die de beroepsgroep aan hen stelt.

KPlogo

KP-nummer 19103483989 | www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. De NVD is de beroeps- en belangenvereniging van Nederlandse diëtisten.

logonvd

www.nvdietist.nl

2 thoughts on “Over Margot

  1. […] deze duo-lezing hebben diëtiste Margot Bogaards en coach en auteur dr Anke Weber Smit de krachten g... https://ankewebersmit.com/de-rol-van-stress-en-hooggevoeligheid-bij-darmklachten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.