Tarieven

 

Tarieven 2019
Vergoeding
U heeft recht op 3 uur dieetadvisering per jaar vanuit de Basisverzekering, waarbij wel het verplicht Eigen Risico geldt. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen Eigen Risico.

Als u een restitutiepolis heeft (vrije keuze) ontvangt u 100% vergoeding, bij een Naturapolis 70%-80%. Soms is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen zit dieetadvisering ook in de aanvullende verzekering. Deze vergoeding valt niet onder uw eigen risico.

Indien u niet in aanmerking komt voor vergoeding van dieetadvisering of het verplicht eigen risico van toepassing is, gelden de volgende tarieven:

Kennismakingsgesprek 30 minuten is gratis

Intakegesprek                          € 60,-
Vervolgconsult 15 minuten   € 15,-
Vervolgconsult 30 minuten   € 30,-
Telefonisch consult                 € 15,-
Emailconsult                             € 15,-

Toelichting behandeltijd
De behandeltijd die de diëtist in rekening kan bestaan uit twee onderdelen:

1. de directe tijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent;
2. individueel dieetadvies: de tijd die ik besteed aan het samenstellen van een persoonlijk dieetadvies. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.

Een consult bestaat uit directe tijd en wanneer nodig een individueel dieetadvies. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren. Het eerste consult duurt meestal 45-60 minuten.

Verwijzing
Sinds augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dat betekent dat u geen verwijzing nodig heeft om uw consulten vergoed te krijgen. Sommige zorgverzekeraars stellen een verwijzing noodzakelijk voor een vergoeding. Neem in dat geval een verwijsbrief van uw huisarts mee naar het consult.

Verhindering
Wanneer u niet aanwezig kunt zijn op de gemaakte afspraak, dient u de afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. Dit kan persoonlijk, telefonisch of via email. Indien u zonder bericht een afspraak niet nakomt, kunnen de kosten van het consult bij u in rekening worden gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.